UIt de pers

persbericht RVM 2015 schaapskooi

Advertenties

Rabobank Noord Veluwe

De Rabobank Noord Veluwe heeft een halve pagina advertentie ruimte besteed in de lokale pers ter promotie van “Rabo Veluwes Mooiste” en het aan de toertocht, die plaats vindt op zaterdag 2 augustus, verbonden goede doel: Stichting de rode beer. Wij zijn de Rabobank Noord Veluwe, onze hoofdsponsor,  hier zeer erkentelijk voor!

rabobank rvm

Rabo Veluwes Mooiste

Op 2 augustus 2014 organiseert de TC Heerde voor de 33e keer (!) een toertocht. Dus vanaf 1982 wordt deze toertocht georganiseerd door een commissie in wisselende samenstelling. Tot en met 2013 onder de naam: “Rabo Heerde Veluwe Toer Tocht”. Onlangs is besloten deze naam te wijzigen in “Rabo Veluwes Mooiste. Waarom deze wijziging?
We vonden de oude naam wat lang en geen naam die snel blijft ‘hangen’. Ook wilden we met een nieuwe naam aansluiten bij een aantal tot de verbeelding sprekende tochten in den lande, zoals Limburgs Mooiste, een hele grote tocht met dito organisatie, verreden in onze meest zuidelijke provincie en de Belgische Ardennen. Hebben wij dan dergelijke aspiraties? Ja, misschien wel en waarom eigenlijk niet. Als je het voor de 33e keer organiseert en als je de beschikking hebt over de Noord Veluwe, in combinatie met de prachtige IJsselvallei, dan mag je toch wel aspiraties hebben?

RVM logo

RHVT 2013

Verdeling deelnemers over afstanden
Verdeling deelnemers over afstanden

Het leek er gisteren volgens de KNMI  weerberichten op dat er vanmorgen nog de nodige regen op de Veluwe zou neerdalen. De regen en onweerszone trokken echter vanmorgen en vannacht ten oosten van de Veluwe over Duitsland naar het noorden. Dit zorgde voor prima fietsweer van een graad of 25 en dit zonder de drukkende en verzengende hitte van de afgelopen dagen. Volgens de berichten tot nu toe hebben er geen nare ongevallen plaatsgevonden en is alles naar behoren verlopen. In totaal hebben 970 mensen deelgenomen. Dit is vanaf 2009 het hoogste aantal deelnemers. Voorwaar niet slecht! De jongste deelnemer was net 5 jaar geworden. Ja… wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

Klik voor foto’s met de muis hier.

De meeste deelnemers kozen voor de 100 kilometer afstand.

Gedrag

je-rommel-opruimenWe doen het als racefietsers en ATB’ers best aardig. We gooien nooit papier of andere troep van ons af. We bedanken chauffeurs die voor ons stoppen netjes met een opgestoken duim. Wandelaars of fietser die voor ons aan de kant gaan worden vriendelijk bedankt. We minderen vaart voor loslopende honden. Kortom: we zijn attent voor mens en dier en we zijn beleefd tegen andere weggebruikers. Vanzelfsprekend maken wij ook fouten maar we zijn dan niet te beroerd om elkaar daarop te wijzen.

Dat is ook goed. Niet alleen omdat je zo opstellen domweg OK is, maar ook omdat wij als racefietsers/ATB’ers een rol te vervullen hebben. Om mooie toertochten te kunnen blijven rijden of gebruik te mogen maken van het bos hebben we blijvende toestemming nodig van externe partijen. Een positief (verbeterd) imago van de wielersporter bij andere weggebruikers, buitensporters, natuurorganisaties en overheden is hierbij voorwaarde. Let wel: in België zijn een aantal gemeenten niet meer bereid de door Nederlanders georganiseerde toertochten over hun grondgebied te laten rijden. Den “ollanders” veroorzaken te veel overlast.

Zo……… laten we dus maar normaal blijven doen…………..